Verstopping

Verstopping

loodgieter uit breda

Een blokkade of verstopping in uw gootsteen, wc of elders kan veel ongemak veroorzaken. Overstromingen en vieze geuren zijn nooit lekker, probeer dus altijd verstoppingen te minimaliseren. Indien u merkt dat er iets verstopt is, kunt u proberen om het zelf te ontstoppen. Lees hier wat meer informatie over hoe het ontstoppen werkt en hoe u dit kan voorkomen. Indien u de verstopping niet kunt oplossen, staan wij 24 uur per dag voor u klaar! Onze loodgieters hebben jarenlange ervaring als Ontstoppingsdienst, wij zijn steeds bij u in de buurt. Bij ons kunt u gratis offertes aanvragen of de prijs vergelijken.

Problemen met een verstopping in uw huis in Breda? Onze erkende loodgieter ontstopt uw afvoer!

Wij ontstoppen 24 uur per dag, zodat u zorgeloos de douche of het toilet kunt gebruiken!

Wat zijn de oorzaken verstoppingen?

Wist u dan iedere afvoer, zowel oude als nieuwe, verstopt kan raken? Verstoppingen optreden op wanneer er vet en vuil aan de binnenkant van de afvoer gaan vast zitten. De doorgang van de afvoerbuis zal dan stukken kleiner worden. Aangezien de passage van de afvoerleiding kleiner wordt, wordt het steeds moeilijker om het water weglopen. Bel 076-2059260

verstopping-gootsteen

 

 

 

 

Veel huishoudens gebruiken de wc of de gootsteen als vuilnisbak. Het probleem zijn o.a. etensresten, lucifers, haar en vaak vermengd met zeep. Ook boomwortels kunnen de doorgang blokkeren omdat ze soms in de afvoer groeien. Een verstopping in het toilet, wastafel, gootsteen etc. zorgt vaak voor overstromingen en vieze geuren, daarom is het belangrijk om alle verstoppingen zo veel mogelijk te vermijden.

loodgieter breda omgeving

Verstopte gootsteen

Zodra de afvoer of gootsteen verstopt is, kunt u deze op verschillende manieren schoonmaken. Beneden de afvoer van een wastafel/gootsteen vind u een sifon. In dit sifon kunt u veel vuil en etensresten vinden. Maak de sifon los en het vuil kan eenvoudig verwijdert worden. Maak de filter in de gootsteen los, zodat zodat u meteen de ophoping van het vuil kunt zien. Met goede ontstoppingsveer kunt u vuil snel verwijderen. Ook kunt u gebruik maken van een rubberen ontstopper, zodat de afvalresten loskomen. Ook kunt u soda of azijn gebruiken met kokend water.

Verstopt vaatwasser

Eten en vetresten kunnen veel problemen in de vaatwasmachine veroorzaken. Water blijft dan staan en zal langs de deur naar buiten lopen. Indien uw vaatwasser verstopt dan is het mogelijk om het handmatig te ontstoppen om de kosten van een ontstoppingsdienst te beperken. Zodra u begint te ontstoppen is het verstandig om de stekker van de vaatwasser te verwijderen.

Lekkage badkamer woning

 

 

 

 

 

 

 

Indien het water in de vaatwasser toch blijft staan en is deze verbonden met de afvoer van de spoelbak of gootsteen? Let er op dat de afvoer niet verstopt is. Controleer ook de filter en zorg ervoor dat er geen knikken of beschadigingen in de afvoerslang zitten. Loopt het water uit de vaatwasser? controleren dan of de sproeiarmen beschadigt of niet verstopt zijn.

Doucheputje verstopt

Het grootste probleem van een verstopte douchegoot zijn haren. Verwijder daarom periodiek het afschermkapje en verwijder dan alle haren of zeepresten. Gebruik de douchekop met warm water in de douche afvoer, ook hier kunnen zeepresten en vuil sneller wegspoelen. Ook kan een rubberen ontstopper bij een doucheputje vaak uitkomst bieden. Probeer met de ontstopper vastzittend vuil te verwijderen. Met een ontstoppingsveer kunt u ook vaak goede resultaten behalen.

verstopte wc

Het is altijd vervelend als het toilet verstopt is. Een verstopping in het toilet wordt vaak veroorzaakt door een voorwerp zoals een blokje, prop wc-papier of vochtige doekjes. Gebruik dan lange rubberen handschoenen en proberen om de verstopping handmatig weg te verwijderen.

Rioolproblemen-oplossen

 

 

 

 

 

 

Indien de verstopping te ver weg zit,gebruik dan wasmiddel en warm water in de wc en laat het staan voor vijf minuten. De combinatie is vaak de oorzaak van een verstopping vrijkomt en dan kan wegspoelen. Een ander alternatief is om de verstopping van het toilet los te maken middels een rubberen ontstopper of gebruik metalen hangers om de verstopping los te maken.

Onze diensten:

  • Loodgieter
  • Sanitair
  • CV-service
  • Gootsteen ontstoppen
  • Doucheputje verstopt
  • Verstopping
  • Dakgoot
  • Dakdekker

loodgieter uit breda